maršalovi otoci

Nasukao se napušteni čamac pun droge, svaki paketić imao misterioznu oznaku (FOTO)

Policija je otkrila, i to potkrijepila slikama, da je kokain bio pakiran u pakete teške po jedan kilogram i označene slovima KW

Policija na Maršalovim otocima pronašla je čak 649 kilograma kokaina u napuštenom čamcu koji se nasukao na obalu udaljenog atola, piše Guardian.

Državni tužitelj Richard Hickson rekao je da je čamac dug 5,5 metara pronađen na atolu Ailuk prošle sedmice, a ispod palube bila je skrivena enormna količina kokaina.

Hickson pretpostavlja da je čamac najvjerovatnije stigao iz Južne ili Središnje Amerike i to nakon “godinu ili dvije plutanja” na Tihom okeanu.

Policija je otkrila, i to potkrijepila slikama, da je kokain bio pakiran u pakete teške po jedan kilogram i označene slovima KW. Droga je u utorak zapaljena, poručili su.

Nije neobično, piše Guardian, da smeće i razni otpaci s obala Amerike, nošeni pacifičkim strujama, završe na Maršalovim otocima. Također, u više navrata su doplutali i paketi s drogom, iako ni jedna od tih “pošiljka” nije bila ni približno velika kao ova u napuštenom čamcu.

Pretpostavlja se da su krijumčari ovaj čamac s kokainom napustili ili u bijegu od službi zakona i reda ili ih je zahvatila snažna oluja.