Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jens Stoltenberg

NATO nastavlja vojno pomagati Ukrajince: Shvatamo očaj i nezadovoljstvo Zelenskog

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je to na konferenciji za novinare u Berlinu nakon sastanka s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock, javlja dopisnik Ukrinforma

NATO u potpunosti shvata nezadovoljstvo i očaj političkog rukovodstva i naroda Ukrajine zbog barbarskih akcija ruske vojske protiv civilnog stanovništva i odgovara na takvu situaciju pojačanom vojnom pomoći Ukrajini.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je to na konferenciji za novinare u Berlinu nakon sastanka s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock, javlja dopisnik Ukrinforma.

– U potpunosti shvatam nezadovoljstvo i očaj koji predsjednik Zelenski i ukrajinski narod osjećaju jer su u ekstremno teškoj situaciji u kojoj padaju civilne žetve, dešavaju se razaranja iz dana u dan, uključujući napade na bolnice, škole i civilnu infrastrukturu. I to je razlog zašto su NATO saveznici pojačali svoju podršku, također isporučujući napredne sisteme naoružanja, antitenkovsko oružje, gorivo i municiju koji su od kritičnog značaja za otpor ukrajinskih snaga protiv ruske invazije – kazao je čelnik NATO-a.