Burno u Beogradu

“Ne tjerajte nas da vas iznosimo, kao njih 150”

policija rts

Obradović je potom kazao da oni neće napustiti RTS

Načelnik beogradske policije Milan Stanić rekao je večeras liderima opozicije da napuste zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu.

“Ne tjerajte nas da vas iznosimo, kao ove dole njih 150”, rekao je Stanić i dodao da je dobio naređenje od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih izbace iz zgrade.

Obradović je potom kazao da oni neće napustiti RTS.

Kako javlja reporter agencije Beta, ispred zgrade RTS građani pokušavaju da blokiraju izlaz iz zgrade.

Oni su donijeli montažne ograde i kliznu kapiju do dvorišta RTS kako bi zatvorili ulaz.

Skandiraju “Sram vas bilo”.

U zgradi Radio televizije Srbije predsjednik pokreta Dveri i jednog od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović verbalno se sukobio sa predstavnikom policije.

Načelnik beogradske policije kazao je Obradoviću da policija ne želi da upotrijebi silu prema građanima, ali da neće dozvoliti ugrožavanje zgrade ili napad na zaposlene javnog servisa.

On je apelovao na Obradovića da izađe iz zgrade i razgovara sa građanima koji su ostali ispred, kako bi se “spustila lopta”.

Obradović je na to kazao da niko ne želi da uništava imovinu ili napada zaposlene, već samo da neko od organizatora dobije pravo da govori na RTS-u.

Obradović nije prihvatio da izađe iz zgrade, rekao je da ostaje u hodniku RTS-a kako bi razgovarao sa jednim od urednika Zoranom Stanojevićem.