crna gora

Negatori genocida protestovali ispred zgrade RTCG zbog emitovanja filma “Quo vadis, Aida?”

rtcg

Učesnici protesta kazali su da odluka Javnog servisa da emituje “Quo Vadis, Aida?” nije dobra i da film “ne doprinosi rasvjetljavanju činjenica”

Protest protiv odluke Javnog servisa da emituje film “Quo Vadis, Aida?” održan je sinoć ispred zgrade RTCG, a učesnici su poručili da ovaj “ne doprinosi rasvjetljavanju činjenica”. Na ulazu u zgradu RTCG, tokom trajanja protesta, postavili su transparent na kom je pisalo “Srebrenica nije genocid”.

Protest su organizovali NVO “Zavjetnici Tvrdoš Nikšić” i NVO “Stupovi”, piše RTCG.

Učesnici protesta kazali su da odluka Javnog servisa da emituje “Quo Vadis, Aida?” nije dobra i da film “ne doprinosi rasvjetljavanju činjenica”. Negirali su genocid, uprkos svim presudama međunarodnih i domaćih sudova.

Slavko Perošević, jedan do članova, ističe da Srbi iz Crne Gore nikada neće prihvatiti te teze.

“Može da se razmatra na nekim nivoima da li se u Srebrenici dogodio određeni zločin. Sigurno je da se i dogodio. Strijeljanje ratnih zarobljenika može da se tretira kao ratni zločin, ali nikako kao genocid. Nećemo dozvoliti da se ta teza genocidnosti i taj sramni žig nametne čitavom narodu i kao Srbi iz Crne Gore ćemo se uvijek i do kraja boriti protiv toga”, rekao je Perošević.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore usvojila je rezoluciju o genocidu u Srebrenici 17. juna ove godine.