Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nekadašnja misica i model iz BiH povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Makarske (FOTO)

nesreca kod makarske

Prilikom povratka iz Makarske s koncerta Dragane Mirković 4. avgusta oko 4.50 sati u Dugom Ratu došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su teže ozlijeđene dvije osobe.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dugi Rat i Omiš morali su povrijeđene izvlačiti iz oštećenih vozila, nakon čega su prevezeni u bolnicu. Jedna od povrijeđenih osoba je bh. model Selma Mukić Mimi iz Jajca, nekadašnja Miss Srednjobosanskog kantona. Policijska istraga utvrdit će okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće.

“Vozila sam se ka Splitu. Ne mogu se sjetiti kako je došlo do udesa. Znam samo da smo autom visili na stijeni pored puta, a ispod nas su bili ambis i morski valovi. Pala sam u komu. Šta se dešavalo na licu mjesta i kako su nas hrabri vatrogasci izvadili iz oštećenog vozila, nije mi poznato. Probudila sam se u bolnici s povredom na glavi i trenutno me čeka komplicirani operativni zahvat. Nadam se da će operacija biti uspješna te da neću imati posljedica. Druga osoba je zadobila teže povrede glave i stomaka te brojna nagnječenja i nad njom su već obavljena dva operativna zahvata”, kazala je Selma Mukić Mimi, piše Dnevni avaz.