“Nemojte, šta vam to treba”: Policajac ubio bivšu djevojku pred dječakom

12-skend_620x0

“Miroslava je uvijek izgledala lijepo. Bila je mladolika, sređena i kulturna. Znali smo da je nezaposlena, ali da je imala bilo kakav problem sa njim, to mi kao komšije nismo imali pojma…”

Ovako za Blic priča i dalje potresena komšinica Miroslave Stojaković (46), koju je juče u Zemun Polju hicem iz pištolja u glavu nasred ulice ubio bivši momak, inače saobraćajni policajac, Miloš Jovanović. Nakon što je ubio nju, Jovanović je hicem u srce presudio i sebi.

U Ulici Alfreda Nobela u Zemun Polju gdje je Miroslava živjela sama, nakon što joj se kćerka Maja odselila u London, dan nakon ubistva vlada muk.

Kako su potvrdile komšije, Miroslavina najbolja prijateljica živi u istoj ulici, međutim danas, još uvijek vidno potresena, nije bila u stanju da razgovara. Takođe nezaposlena, kako pričaju komšije, provodila je mnogo vremena sa Miroslavom.

Ipak, svakako su sve komšije su dobro znale za Miloševu i Miroslavinu ljubavnu vezu i kako kažu, godinama su ga viđali kako kod nje dolazi.

– Ja sam se ovdje doselila prije deset godina, a tada je Miroslava već živjela tu. Posljednjih nekoliko godina se zabavljala sa njim, viđali smo ga s vremena na vreme kako dolazi, znali smo ga iz viđenja, crnokos i uvijek kolima. Baš smo se sad mi komšije skupili i otišli na vrata ukoliko je neko došao pa da izjavimo saučešće, ali nikoga nije bilo u njenoj kući – kaže komšinica.

Međutim, dodaje da je čula da njih dvoje već neko vrijeme nisu bili zajedno. Kako kaže komšinica, iako su se znale samo “iz viđenja” Miroslava bi se uvijek pozdravila na ulici.

U kući prekoputa ubijene žive njeni rođaci. Jedan od ožalošćenih izašao je iz kuće i rekao da je “sada kasno bilo šta komentarisati jer nje više nema”.

Miroslava Stojaković porijeklom je iz sela Golubić kod Knina. Njena porodica pobjegla je devedesetih godina iz Hrvatske u Srbiju. Međutim majka se ipak vratila da živi tamo, dok je Miroslava ostala sama u Zemun polju.

Ubica Miloš Jovanović (49) bio je saobraćajni policajac. Kako se saznaje, on je živio u samačkom hotelu MUP-a na Bežanijskoj kosi, a porijeklom je iz Zvornika. Njegovi poznanici rekli su da je bio problematičan, a i suspendovan na poslu. Kako se saznaje, baš prošle sedmice bio je na odmoru.

Ubistvo se dogodilo na drugom kraju Zemun polja, u Ulici Elija Fincija ispred broja 1a. Još uvijek je nepoznato šta je prethodilo ubistvu i kuda se ovaj par uputio. Komšije ispred čije kuće se dogodilo ubistvo i dalje su potrešene što se to odigralo ispred njihovog porodičnog doma, pa su samo kratko rekli da “žele da nastave normalno da žive” i da o tragediji ovog para ne znaju ništa.

Nakon što je Miloš upucao Miroslavu pištoljem u glavu u juče oko 12.30 sati, on je pobegao ka obližnjoj fabrici gdje je pucao sebi u srce i preminuo.

Kuća ispred koje je ubijena Miroslava

Kako pišu Novosti, čovjek ispred čije kuće je žena ubijena pokušavao je da smiri situaciju, ponavljajući: “Nemojte, šta vam to treba!”, ali uzalud.

Kada je ubica repetirao pištolj, komšija se sakrio, ali je brutalni zločin kroz prozor gledao njegov sin.

Ovo je ispričala S. R., stanarkaulice gdje se zločin dogodio.

Kako S. R. ističe, o događaju joj je ispričao sin, koji je u vreme ubistva bio kod kuće i odmah otrčao nekoliko brojeva dalje, gde je zatekao komšije i beživotno telo nesrećne žene.

– Par je počeo da se raspravlja ispred komšijinog dvorišta – priča S. R.

– Ubica je nagovarao ženu da uđe u automobil, a ona je uporno odbijala da to učini.

Buka je privukla pažnju jednog od stanara ulice u Zemun Polju, koji je prišao i zamolio ljubavnike da prekinu sa svađom. Kako S. R. navodi, Jovanović je tada čoveka odgurnuo, posle čega se vratio u automobil.

– Kada je opet izašao, repetirao je pištolj – nastavlja uznemireno sugrađanka. – Komšija je vikao: “Nemojte to da radite!”, i sakrio se iza nekog žbuna. Ubica je tada hladnokrvno povukao oroz i jednim metkom u glavu usmrtio ženu, naočigled dečaka koji je sve to posmatrao iz kuće.