Globus

Australija

Nenad pronašao mrtve dvije kćerke, sumnja se da ih je ubila majka (VIDEO)

27/10/2019

Mrtve kćerke pronašao je otac Nenad po povratku s posla, tijelo Tiane nepomično je ležalo na ulazu, dok je starija Mia pronađena u prostoriji za pranje veša

Dvije djevojčice pronađene su mrtve u svoj domu u u Zapadnoj Australiji. Tiana Đurašović (6) i njena sestra Mia (10) su ubijene u svom domu u Pertu.

Mrtve kćerke pronašao je otac Nenad po povratku s posla, tijelo Tiane nepomično je ležalo na ulazu, dok je starija Mia pronađena u prostoriji za pranje veša.

– Lice mu je bilo blijedo. Nije mogao da priča. Bio je u šoku – ispričao je jedan od komšija koji je čuo vrisku nakon što je Nenad Đurašović pronašao mrtve djevojčice u kući.

Druga komšinica rekla je kako je čula vrištanje oko 18:00 sati.

– Kada je pozvao policiju, rekli su mu da ništa ne dira, ali do tada je pronašao drugu djevojčicu u vešeraju – rekla je komšinica.

Žena, koja je željela da ostane anonimna, ispričala je za “WAtoday” da porodica iz Bosne i Hercegovine nekoliko dana prije ubistva nije vidjela majku, a druga tvrdi da se ni po čemu nije moglo zaključiti da par ima teškoća u braku i da su djelovali kao sretna porodica.

Pomoćnik komesara policije WA Paul Steel je rekao kako je majka djevojčica Milka Đurasović uhapšena na plaži u Kalarou. Pronađena je s povredama na glavi, te je odvedena u bolnicu gdje se nalazi pod nadzorom policije.

Tridesetosmogodišnja Milka je optužena za ubistvo svojih kćerki, a u ponedjeljak će biti izvedena pred Sud Stirling Gardens.

Komšije su opisale ovaj par kao sretan i ne vjeruju da je eventualni razvod mogao biti povod za ovakav zločin

Porodica Đurašović je stanovala u kući, u kojoj se zločin desio, više od 20 godina, otac je bio inženjer, a majka bolničarka. Navodno se nisu družili s porodicama iz kraja.

Forenzičari i istražitelji za ubistva narednih sedmica pažljivo će raditi na mjestu zločina kako bi utvrdili šta je to dovelo do ovog tragičnog događaja.

Odjel za ubistva poduzima detaljnu i profesionalnu istragu, saopćili su iz policije. Oni su izrazili najiskrenije saučešće prijateljima i porodici djevojčica koje svi opisuju kao divnu djecu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.