Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nenadu Čanku prijete smrću

nenad canak333

Predsjedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenadu Čanku juče su upućene prijetnje smrću na društvenoj mreži Facebook, saopštio je biro za informisanje ove stranke.

„Fotomontaža sa njegovim likom, uz jasnu prijetnju i nizom uvreda na njegov i račun njegove porodice, upućena je kao privatna poruka. O pretnjama je obavještena policija“, navedeno je u saopštenju LSV, javlja Anadolu Agency (AA).

Ove prijetnje, kako ističu iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, uslijedile su dan nakon što se Čanak suprotstavio grupi ekstremista koji sebe zovu „Zavetnici“, a koji su pokušali da prekinu projekciju dokumentarnog filma „Kosovo… Nazdravlje! Gezuar!“ u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

Film koji kroz nekoliko priča govori o odnosima Srba i Albanaca na Kosovu prvobitno je trebalo da bude održan u ponedjeljak u novosadskom bioskopu „Arena“, ali je iz sigurnosnih razloga premješten u Medija centar Nezavisnog društva novinara Vovjodine (NDNV).

Tridesetak pripadnika desničarskih organizacija okupilo se ispred prostorija NDNV u centru Novog Sada, a nekoliko njih stalo je ispred platna u sali Medija centra pokušavajući da onemoguće projekciju dokumentarnog filma govoreći kako je taj film finansirao Hašim Tači. Među šezdesetak ljudi koji su prisustvovali projekciji filma bio je i lider LSV Nenad Čanak koji se uključio u raspravu sa pripadnicima desničarskih organizacija.