Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beograd

Nepregledne kolone na protestu “Srbija protiv nasilja”, demonstranti okružili RTS

protesti beograd
Foto: N1

Desetine hiljada građana okružilo je 27. maja javni servis Radio-televizije Srbije u centru Beograda na novom protestu pod parolom “Srbija protiv nasilja”

Danas se održava četvrti po redu protestni skup pod nazivom “Srbija protiv nasilja”. Ovakva okupljanja potaknuta su stravičnim tragedijama koje su Srbiju pogodila ranije ovog mjeseca. Ipak – u saopštenju organizatora se tvrdi kako će današnji skup biti najveći ili jedan od najvećih koji se ikada desio u Srbiji.

“Zbog očekivano veoma velikog broja ljudi i ograničenih mogućnosti kretanja, organizatori su se ovaj put odlučili za mnogo kraću trasu kretanja koja će završiti formiranjem prstena oko RTS-a”, saopšteno je ranije.

Na početku protesta ispred Narodne skupštine ponovo su pročitani zahtjevi organizatora skupa, a to je smjena Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije, gašenje štampanih medija koji objavljuju lažne vijesti i krše novinarski kodeks i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog promovisanja nasilja.

Među zahtevima su smjene ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbjednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Kolona okupljenih je stigla do RTS-a, a glasni uzvici “Ua”, “Ostavke” i “Vučići, odlazi” mogli su se čuti, kao i prethodnih nedjelja na ovim protestima.

Kako javljaju reporteri N1, ovaj protest nije tih, mnogi su došli sa pištaljkama, a kolona je nepregledna i ne može se vidjeti kraj onima koji se slivaju ka zgradi Javnog servisa od Skupštine Srbije. U isto vrijeme, veliki broj građana i dalje se nalazi ispred zgrade parlamenta.