Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sukobi građana i policije

Neredi u Kosovskoj Mitrovici, bačeni suzavac i šok bombe

kosovo neredi twitter

U jednom trenutku policija je upotrebila suzavac da rastera okupljene. Kako piše Kossev, čule su se i šok bombe

Kosovska policija je u ranim jutarnjim časovima počela sprovođenje policijske operacije sprečavanja krijumčarenja robe, koja uključuje nekoliko različitih lokacija u četiri regiona – Prištini, Peći, Južnoj Mitrovici i Severnoj Mitrovici.

Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, po čijem nalogu se vrše provjere i pretresi na različitim lokacijama poput stambenih kuća, poslovnih prostora, skladišta robe i slično, saopšteno je iz Policije Kosova.

“U ovoj policijskoj operaciji koja još uvek traje angažovana je Carina Kosova i jedinice različitih policijskih profila koje podržavaju ovu policijsku operaciju. Kao rezultat intenzivnih istraga i profesionalnih radnji Kosovske policije i Carine, do sada je zaplijenjena razna roba i dokazi koji služe kao materijalni dokazi”, navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da će Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti da obavlja svoje dužnosti i odgovornosti na nacionalnom nivou, u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanja krijumčarenja robe i uništavanja kriminalnih grupa.

Kako prenose lokalni mediji, građani Sjeverne Mitrovice gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, suprostavili su se akciji policije puštanjem sirena iz vozila, izlaskom na ulice i bacanjem suzavca.

U jednom trenutku policija je upotrijebila suzavac da rastera okupljene. Kako piše Kossev, čule su se i šok bombe.

Građani koji su se zatekli na mjestu događaja prenose da je riječ o specijalnim jedinicima policije i da se mogu vidjeti uglavnom ispred apoteka.

Na ulicama su vozila Hitne pomoći i vatrogasci, a u centru grada su se okupili građani.