nakon usvajanja zakona

Neredi u Skupštini Crne Gore, “sijevnula” flaša o glavu, eskplozije petardi (VIDEO)

20191227_2_40037876_50701017_Web

Zakon je usvojen nakon kraće pauze tokom koje su pripadnici skupštinskog obezbjeđenja provjeravali da li je plenarna sala sigurna

Skupština Crne Gore usvojila je Zakon o slobodi vjeroispovijesti, nakon što je policija iz plenarne sale na silu izvela poslanike Demokratskog fronta (DF), javlja Anadolu Agency (AA).

Zakon je usvojen nakon kraće pauze tokom koje su pripadnici skupštinskog obezbjeđenja provjeravali da li je plenarna sala sigurna.

Prethodno je u plenarnoj sali došlo do incidenta zbog kojeg su pripadnici obezbjeđenja na silu izveli poslanike Demokratskog fronta iz sale. Oni su prije toga pokušali da spriječe glasanje, bacajući petardu u salu.

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić pogođen je flašom u glavu, dok je poslanik DF-a Milun Zogović gađao predsjednika parlamenta Ivana Brajovića.

Poslanici su potom sprovedeni u Centar bezbjednosti Podgorica.

Branović je nakon toga kazao da je Vlada pokazala želju za kompromisom i osudio incident u parlamentu.

On je kazao da je Crna Gora organizovana država i da se blokiraju njene institucije.

“Odgovornost treba da snose oni koji su pravili takve scene. Država je pokazala da može da bude strpljiva, ali odlučna”, kazao je on.

Za zakon su glasali poslanici vladajuće koalicije i Socijaldemokratske partije dok su poslanici ostatka opozicije bili van sale. Parlament je prethodno odbio 120 amandmana Demokratskog fronta.