Novi Zeland

Nestala britanska turistkinja najvjerovatnije ubijena

Grace Millane

Grace Millane nalazila se na ranije planiranom putovanju koje je počelo u Peruu. Doputovala je u Novi Zeland prošlog mjeseca i posljednje što je zabilježeno je da se 1. decembra prijavila u hotel u centralnom Aucklandu zajedno da 26-godišnjim muškarcem

Policija na Novom Zelandu je saopćila kako vjeruje da je 22-godišnja britanska turistkinja koja je nestala prije sedmicu dana ubijena. Saopćeno je kako policija ispituje osobu koja se dovodi u vezu sa nestankom turistkinje.

Grace Millane nalazila se na ranije planiranom putovanju koje je počelo u Peruu. Doputovala je u Novi Zeland prošlog mjeseca i posljednje što je zabilježeno je da se 1. decembra prijavila u hotel u centralnom Aucklandu zajedno da 26-godišnjim muškarcem.

Policija je saopćila da su priveli tog muškarca u stanicu policije u centralnom Aucklandu u subotu popodne na ispitivanje.

Inspektor Scott Beard je rekao ocu turistkinje Davidu Millaneu, koji je ove sedmice doputovao iz Velike Britanije, kako vjeruju da je Millane ubijena.

Inspektor je dodao kako još ne znaju lokaciju na kojoj bi se moglo nalaziti tijelo turistkinje ali da će to otkriti istraga, kako bi tijelo bilo predano porodici.