Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jak grad

Nevrijeme i nestvarni prizori iz Splita

nevrijeme u splitu
FOTO: Dalmacijadanas.hr
Nevrijeme u Splitu

Snažno grmljavinsko nevrijeme još je protekle noći zahvatilo dijelove sjeverne Dalmacije, a najgore je prošlo područje Svetog Filipa i Jakova gdje je bilo bujica, a nanosi tuče su dosezali i pola metra što je zadalo puno posla vatrogascima i komunalnim službama

Kako je i bilo najavljeno, snažna sredozemna ciklona utječe na vrijeme na cijelom Jadranu. Zbog toga prevladava oblačno, povremeno uz kišu, a mjestimice ima i izraženih pljuskova s grmljavinom.

U najvišem gorju, na područjima iznad 1500 metara nadmorske visine pada snijeg. Tako je na vrhu Dinare temperatura zraka pala na 0 stepeni uz nekoliko centimetara novoga snijega, javlja Dalmacija danas.

Snažno grmljavinsko nevrijeme još je protekle noći zahvatilo dijelove sjeverne Dalmacije, a najgore je prošlo područje Svetog Filipa i Jakova gdje je bilo bujica, a nanosi tuče su dosezali i pola metra što je zadalo puno posla vatrogascima i komunalnim službama.

Jutros u sv. Filip i JakovuVideo DVD Filip Jakov

Posted by Diadora.TV on Saturday, March 2, 2024

Pijavica na Polti

Oko 9:30 na južnoj obali Šolte pojavila se pijavica koja se zadržala na moru punih pola sata. Srećom nije stigla do obale pa nije napravila bilo kakvu štetu.

Sredinom dana izraženo grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dijelove Šolte i Čiova, a na Čiovu je palo 40-ak litara kiše po metru kvadratnome.

Iza trinaest sati grmljavinski oblaci zahvatili su područje Splita te je na zapadu grada pala iznimno velika količina oborine. Na meteorološkoj postaji na Marjanu palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša je potom prešla u tuču pa se dio grada zabijelio.

Zbog velike količine oborina u kratkom vremenu, neke su se gradske ulice našle pod vodom, što nije rijedak slučaj za ovakve situacije.