Globus

Nevrijeme izazvalo haos u Dalmaciji (VIDEO)

24/09/2018

Najavljena hladna fronta svom je silinom stigla nad Jadran i Dalmaciju. Dok u Podvelebitskom kanalu udari bure dosežu 150 km/h, snažna bura puše na širem splitskom području. Na DHMZ postaji Split Marjan izmjereni su orkanski udari vjetra do 122 km/h, javlja Dalmacija danas.

Bura lomi grane i čupa iz korijena čitava stabla. Tako je bura srušila cijelo stablo na rivi u Kaštel Sućurcu, srušenih stabala ima na Marjanu, a jedna je grana pala u Ulici Table na Skalicama. U Ulici Domovinskog rata u blizini Westgate nebodera, bura je iščupala krov autobuske stanice.

Snažan vjetar digao je ogromne količine prašine u Kaštelima i ranim splitskim kvartovima.

Ogromne količine prašine su u zraku, ljudi masovno zatvaraju prozore – javila je za Dalmaciju danas čitateljica Marija koja je sredinom dana prolazila kraj staračkog doma na Zenti.

Čitatelji s istoka grada javljaju da se ogromne količine prašine dižu s Karepovca čije su površine posljednjih mjeseci nasute zemljom i pijeskom. Puno prašine ima i na Žnjanu.

Zbog orkanskih udara vjetra, ali i grmljavinskih oblaka koji se stvaraju, nastali su problemi u zračnom prometu. Kako se može vidjeti na stranici Flightradar24, nekoliko aviona koji su trebali sletjeti u Split posljednjih pola sata kruže nad otvorenim morem. Na internetskoj stranici splitske zračne luke, označeno je kako nekoliko letova kasni u dolasku.

Kako piše Slobodna Dalmacija, kontejneri se nekontrolirano kreću ulicama, promet je usporen u cijelom gradu, a ceste su pune prljavštine i lišća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.