Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mojih pet minuta: Najbolja poslovna ideja dobit će 100.000 KM

mojih_5_minuta

U pitanju je nedeljni zabavno-dokumentarni serijal sa elementima game show-a, simbolično nazvan “Mojih pet minuta”, a koji će gledaoci Alternativne televizije gledati svake srijede od 21 čas. Emitovanje serijala kreće 26. septembra.

Četrnaest takmičara različitog socijalnog statusa, koji dolaze iz svih krajeva BiH, će pred komisijom prolaziti kroz različite zadatke i javna izlaganja, sve u namjeri da svoju poslovnu ideju što bolje predstave javnosti, te da za nju osvoje nagradu od 100.000 KM.

Iz epizode u epizodu, lista od 14 takmičara se smanjuje za po jednog, da bi u finalnu epizodu ušlo četiri finalista koji će se dalje boriti za vrijednu nagradu.

Ideja serijala je da pokaže javnostima da za dobru poslovnu ideju ima prostora na tržištima, te da napuštanje zemlje “trbuhom za kruhom” nije rješenje.

Serijal je obojen pozitivnom energijom sa naglašenim afirmativnim kontekstom, a gledaoci Alternativne televizije će imati priliku upoznati ljude sa idejama koje će zasigurno promijeniti region.

“Tokom cijele sezone, publika može da glasa za svog favorita, taj favorit će na početku finalne epizode dobiti imunitet, što znači da u finalnoj epizodi direktno ulazi u superfinalnu igru, dok će ostalih troje morati da se bore za svoje mjesto u superfinalnoj igri na kraju posljednje epizode”, rekli su iz uredništva koje stoji iza ovog velikog projeka.