Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

New York Post: Fino nam je Baba Vanga govorila, a mi nismo slušali

babavangapredictions1

New York Post je u svom jučerašnjem izdanju čitateljima predstavio Babu Vangu, “slijepu proročicu koja je navodno predvidjela napade 9/11, cunami iz 2004. godine, katastrofu u Fukushimi i nastanak ISIL-a”.

U opsežnom tekstu naslovljenom “Trebali smo slušati ovu slijepu bugarsku staricu oko ISIL-a”, autorica piše da je Baba Vanga imala uspješnu “karijeru” dugu pola stoljeća, a još sredinom prošlog stoljeća je upozorila na globalno zatopljenje i prirodne katastrofe.

No, kako ističe, upravo je Vangino predskazanje “velikog muslimanskog rata” posljednjih mjeseci potaknulo teoretičare zavjera i islamofobe da se posebno zabrinu.

“Jezivo proročanstvo upozorava da će se 2016. godine dogoditi invazija na Evrope od strane muslimana, a sve će početi 2010. godine Arapskim proljećem u Siriji. Kulminacija će se dogoditi uspostavom kalifata 2043. godine sa sjedištem u Rimu”, prenosi New York Post riječi Babe Vange, dodajući da je predvidjela i da će Evropa kakvu poznajemo do tada “prestati postojati nakon sistematične eliminacije čitavih nacija”, što će kontinent ostaviti “skoro praznim”, “bez gotovo ikakvog oblika života”.

nypost baba vanga

Autorica također upozorava da cijelo proročanstvo zvuči prilično uvjerljivo obzirom da je ISIL zauzeo libijski Sirte, Gaddafijev rodni grad, gdje danas vlada Šerijatsko pravo, a novi je režim proveo niz javnih egzekucija.

“Onima koji vjeruju u Babu Vangu čini se kao da se njena smrtonosna proročanstva događaju tačno pred njihovim nosom”, piše New York Post.

U daljnjem tekstu podsjećaju i da je proročica predvidjela da će se 2023. godine “promijeniti Zemljina orbita”, 2025. godine će “populacija Evrope biti svedena gotovo na nulu”, 2028. godine će “čovjek sletjeti na Veneru u potrazi za novim izvorima energije”, 2066. će Amerikanci “upotrijepiti novo oružje za klimatske promjene u nastojanju da preuzmu Rim i vrate kršćanstvo”, a 2076. godine “će se komunizam vratiti u Evropu i ostatak svijeta”.

Daljnja proročanstva spominju “umjetno sunce” koje će obasjavati tamnu stranu planeta, “preporod prirode” 2084. godine, povratak vanzemaljaca i preseljenje čovječanstva pod vodu, a zatim i globalne suše, vulkanske erupcije, pad temperature, sudar “umjetnih sunaca”, promjenu orbita planeta, rat na Marsu i preseljenje civilizacije na druge planete prije nego što Zemlja u potpunosti zamre – negdje oko 3797. godine.

Baba Vanga, koja je preminula 1996. godine u 85. godini života, u regiji u kojoj je živjela je odavno popularna, no rijetki su oni koji njena proročanstva shvaćaju ozbiljno. Upravo suprotno, najčešće su predmet šale.