Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nije pronađena bomba u blizini trgovačkog centra u Briselu

brisel policija34

Belgijsko tužilaštvo potvrdilo je da je muškarac zbog kojeg je rano jutro zatvoren trgovački centar u Briselu priveden, ali da kod njega niti u blizini centra nije pronađena eksplozivna materija, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Osumnjičeni je trenutno na ispitivanju. Eksploziv nije pronađen”, kazala je glasnogovornica tužilaštva Ine Van Wymersch.

Belgijske vlasti su zatvorile rano jutros glavni trgovački centar u centru Brisela nakon dojave o sumnjivom paketu i uhapsile muškarca za kojeg se sumnja da je kod sebe imao eksploziv.

Belgijski krizni centar, koji koordinira mjere sigurnosti, saopštio je da je u toku sastanak o incidentu kojem prisustvuje premijer Charles Michel.

Incident se dogodio u trgovačkom centru “City 2” u centru Brisela. Policija je nakon dojave blokirala čitavo područje, kao i obližnji bulevar i nekoliko ulaza na metro stanici.

Glasnogovornica trgovačkog centra Veronique Pirson prenijela je navode policije da je “pronađen paket neposredno pored centra City 2”.

U Belgiji je i dalje na snazi drugi stepen opasnosti od terorizma. Stanje nije promijenjeno nakon navoda da ekstremisti planiraju nove napade na Belgiju i Francusku.