Osveta djedu?

Nije samo novac: Otkriven još jedan motiv otmice dječaka Petra?

petar-otmica

Međutim, pojavila se još jedna informacija koja na ovaj slučaj baca novo svjetlo – osveta

Iza otmice 13-godišnjeg Petra Mitrovića iz Stare Pazove kriju se dva moguća motiva – da su otmičari od roditelja dječaka planirali da traže novac za otkup ili da je sve isplanirano kao osveta Petrovom djedi, koji je bivši inspektor i koji je tokom policijske karijere hapsio Marka Jovišića (54), čovjeka koji je isplanirao otmicu.

Nakon što je Petar Mitrović poslije više od 20 sati provedenih u napuštenoj kući u Belegišu vraćen svojim roditeljima, a otmičari uhapšeni, pojavile su se dvije verzije motiva ovog gnusnog postupka, piše Blic.

S jedne strane, navodi se da je riječ o sticanju materijalne koristi, odnosno da su otmičari od roditelja dječaka planirali da traže novac i taj podatak objavljen je neposredno nakon pronalaska dječka. Kako piše Kurir, riječ je o 500.000 evra.

Međutim, pojavila se još jedna informacija koja na ovaj slučaj baca novo svjetlo – osveta.

Naime, djeda Petra Mitrovića vodio je slučaj hapšenja Marka Jovišića (54), a sada je novinarima kazao da sumnja da je ovaj želeo da se osveti zbog toga.

Osumnjičeni za otimcu

– Radio sam u policiji i upravo sam vodio slučaj Marka Jovišića, bio je osumnjičen za pjačku. Taj Jovišić je kriminalac povratnik i sada mi se sveti – kazao je Branislav Mitrović.

Podsjećanja radi, filmska otmica Petra Mitrovića odigrala se minulog vikenda, kada su ga sada uhapšeni Marko Jovišić (54), njegova dva sina Lazar (19) i N. J. (17) i njihov drugar Aleksa Mrđa (18) ščepali dok je vozio bicikl u Staroj Pazovi, uvukli u automobil i odvezli u zabačenu, napuštenu kućiću u Belegišu.

Da se nešto strašno dešava prvi je uočio Petrov stariji brat sa kojim se dopisivao. Poruke koje je dobijao od Petra bile su čudne, a kada je majka pozvala mlađeg sina čula je kako otmičarima govori da mu skinu povez sa očiju. Odmah je alarmirana policija i sve ekipa krenule su u potragu za njim, da bi nešto više od 20 sati kasnije dječaka vratili živog i zdravog.