Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikolić traži odgovor: Predviđa li to Izetbegović mučenje i ubistvo Dodika?

izetbegovic_nikolic

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović duguje objašnjenje za svoju izjavu u kojoj poredi Milorada Dodika sa Muamerom el Gadafijem.

Nikolić u izjavi za beogradske “Novosti” kaže da Izetbegović treba dodatno da objasni kada je bio iskren – kada je rekao da rata u BiH neće biti ili kada predviđa da će Milorad Dodik poslije vojne intervencije da bude mučen, ponižavan i ubijen.

– Ko će to, po njegovom mišljenju, da uradi? Protiv Gadafija su okrenuli stanovnike Libije. Šta bi trebalo da se desi da bi stanovnici RS to učinili svom letigimno izabranom predsjedniku? Dodik se koristi demokratskim principom da ostvari svoje ideje, koje sredstvo bi Izetbegović koristio da ostvari svoj naum o ubistvu jednog predsjednika – upitao je Nikolić.

Referendum je očigledno pokazao volju građana RS i ne bi smio da doživi sudbinu nekoliko referenduma održanih u različitim srpskim zemljama u različitim političkim okolnostima – da bude održan i ostane mrtvo slovo na papiru, dodao je Nikolić.

On je naveo da su iza referenduma stali svi relevantni politički činioci u RS i da to obavezuje na njegovo sprovođenje.

Kolinda na Facebooku jača i od Severine