Nikolić: Vučića su mogli ubiti kao Đinđića

nikolic

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je zabrinut za život premijera Srbije Aleksandra Vučića kojega su, kako je ocijenio, mogli ubiti kao njegovog prethodnika Zorana Đinđića.

On je u intervjuu za “Kurir” istaknuo da Vučića niko iz službi sigurnosti nije ranije obavijestio da se nešto priprema i poručio kako je neophodno da se zna je li u tim službama postoje strani agenti, koji rade za druge službe.

“Naravno da sam zabrinut za moga prijatelja Aleksandra. Radi se o predsjedniku Vlade, a meni je još veći problem što je on moj prijatelj, što je o tome da je ugrožen saznao tek kad je bio zaista ugrožen”, rekao je Nikolić, prenosi Tanjug.

Vučić, naglasio je Nikolić, ne smije biti sklonjen.

“Ne samo na taj najbrutaliniji način već nikako. Od njega trenutno ovisi sudbina Vlade, koju izvanredno vodi. S druge strane, to je porodični čovjek, koji ima djecu. Ko je to mogao poželjeti da nečije dijete na tako brutalan način ostane bez roditelja? Ovo što se moglo dogoditi Aleksandru Vučiću, to se u Srbiji nikad ne smije dogoditi. A moglo se dogoditi da ga ubiju kao Đinđića! “, upozorio je Nikolić.

Po njegovim riječima, bombe i zolje, koje su pronađene u blizini obiteljske kuće premijera Srbije, ukazuju na to da je riječ o pokušaju njegova ubistva jer se zolja, istaknuo je, stavlja na oklop, a jedini oklopljeni automobil koji tuda prolazi je onaj kojim se vozi Vučić.