Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izraelci objavili

Njemica koju je oteo Hamas pronađena mrtva: “Mučili su je i paradirali po Gazi”

Shani Nicole Louk
Foto: Instagram

Shani Nicole Louk bila je na partyju na koji su upali hamasovci i pobili preko 200 posjetitelja

Dvadesettrogodišnja Njemica čije su golo krvavo tijelo Hamasovi teroristi vukli u kamionetu i pljucali po njemu pronađena je mrtva, javlja izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

Shani Nicole Louk bila je na partyju na koji su upali hamasovci i pobili preko 200 posjetitelja. Nju su odveli, a snimka se kasnije proširila društvenim mrežama kao jedan od dokaza zvjerstava koje su počinili hamasovci. Izraelci ne navode gdje je pronađena, u Gazi ili Izraelu.

Hamasovci paradirali s njenim tijelom

Njena rodica je tada kazala za Washington Post da je Louk prisustvovala Nova Festivalu, cjelonoćnoj zabavi kojom se slavi izraelski festival žetve Sukkot.

U uznemirujućem videu koji se tada pojavio na društvenim mrežama vidjela se nepomična djevojka koju su militanti iz Gaze uzeli kao taokinju i s kojom su paradirali tom obalnom enklavom vozeći je uokolo u kamionetu. U početku je porodica preko medija rekla da ima informacije da je možda živa, ali Izraelci su sada to opovrgnuli.

Izrael: Neka sjećanje na nju bude blagoslov

“Tužni smo što možemo podijeliti s vama vijest da je pronađeno i identificirano tijelo 23-godišnje njemačko-izraelske državljanke Shani Louk”, saopćilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

“Shani, koju su Hamasovi teroristi oteli s muzičkog festivala i mučili i paradirali po Gazi, doživjela je nesagledive strahote. Naše misli i molitve su sa Shaninim prijateljima i porodicom tokom ove nezamislive noćne more. Neka sjećanje na nju bude blagoslov”, dodaje se u izraelskom saopćenju.