Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krađa milion eura

Njemačka policija nakon hapšenja Mirnese: Najavila je da će se sama predati

mirnesa sss

Policija u Stuttgartu u saopćenju je potvrdila hapšenje osumnjičene Mirnese S.

Mirnesa S. (42), Nijemica porijekom s Balkana koja je iz tvrtke za transport novca za koju je radila ukrala više od milion eura, uhapšena je na aerodromu u Stuttgartu, javlja Fenix Magazin.

Istražitelji su zajedno sa saveznom policijom jučer oko 19:45 u Stuttgartu uhapsili Mirnesu S., koja je preko advokata najavila da će se predati.

Policija u Stuttgartu u saopćenju je potvrdila hapšenje osumnjičene Mirnese S.

“Policijski službenici su u ponedjeljak navečer (23. januara 2023. godine) uhapsili 42-godišnjakinju za kojom je raspisana javna potraga i međunarodna potjernica, a koju se sumnjiči da je kao radnica firme za transport novca ukrala više od milion eura”, rekli su zvaničnici.

Prethodno je preko advokata najavila da će se sama predati. Oko 19:45 konačno je došlo do hapšenja u Stuttgartu. Žena je danas privedena sucu za prekršaje, koji je proveo postojeći nalog za hapšenje. Istraga o tome gdje se nalazi novac su u toku”, saopćila je policija.

Tražili je mjesecima

Podsjetimo, policija u cijeloj Njemačkoj mjesecima je tražila Mirnesu, objavila je i njezine fotografije. Snimke nadzornih kamera iz firme koje je objavila policija prikazuju kako 42-godišnjakinja iznosi novac iz firme. Novac je stavila u crnu sportsku torbu.

42-godišnjakinja je 14. oktobra prošle godine ukrala više od milion eura iz tvrtke za prijevoz novca u Stuttgartu, u kojoj je bila zaposlena. Mirnesa je imala pristup novcu kao zaposlenica tvrtke. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopćenju nisu pojasnili na koji način je zaposlenica iz firme iznijela toliki novac.

Bila je raspisana i nagrada u iznosu od 37.500 eura za informaciju koja bi dovela do hapšenja.