Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Norveški kruzer s 3.500 putnika nasukao se kod Bermudskih ostrva

kruzer

Brod za krstarenje na kome se nalazilo skoro 3.500 putnika i članova posade nasukao se na greben u blizini Bermudskih otoka i tako proveo gotovo šest sati.

Kompanija Norwegian Cruise Line saopćilla je da je plima pomogla da se brod oslobodi i uđe u dublje vode, da bi se potom usidrio i sačekao inspekciju, prenosi agencija AP.

[pull_quote_right]Brod, na kojem se nalazi 2.443 putnika i 1.059 članova posade, ispitat će tim stručnjaka prije nego što nastavi dalje svoj put[/pull_quote_right]

Svi putnici članovi posade su sigurni i niko nije povrijeđen – navodi se u saopćenju kompanije.

Brod je napustio Boston u utorak, a nasukao se zbog kvara sa sistemom za upravljanje zbog čega je izgubio pravac kretanja, dodaje se u saopćenju.

Brod, na kojem se nalazi 2.443 putnika i 1.059 članova posade, ispitat će tim stručnjaka prije nego što nastavi dalje svoj put.

Putnica Rachel Hansen iz Londonderryja u New Hampshireu, izjavila je za AP da je brod bio udaljen nekoliko kilometara od Bermuda kada se nesreća dogodila.

– Bili smo usred večere kada smo osjetili da se nešto dogodilo. Brod je počeo da se trese i to je trajalo možda tridesetak sekundi a onda je naglo prestalo – objašnjava ona.

Hansen je dodala da su ona i njena porodica pokupili osnovne stvari i pridružili se ljudima na palubi kako bi vidjeli šta se desilo.

Veći dio posade smireno i brzo je reagovao, mada je bilo i onih koji su bili u panici, rekla je ona.