Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpijski komitet BiH 1. juna organizira “Olimpijski dan”

PREDSTAVLJEN BH OLIMPIJSKI TIM ZA NASTUP NA EYOFW-u U MONTAFONU

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine 1. juna na stadionu Atletskog kluba Sarajevo organizira proslavu “Olimpijskog dana”.

“Olimpijski dan” ćemo proslaviti na način da uičesnici zajedno pretrčati ili hodati distancu od 2.000 m (za djecu do 14 godina biti će organizovana trka na stazi od 1.000 m), u zavisnosti od preferencija i tjelesne spremnosti, a sve u skladu sa idejom osnivača modernih Olimpijskih igara, baronom Pierre de Coubertinom koji je rekao: “Najvažnija stvar na Olimpijskim igrama nije pobijediti, već učestvovati”, saopćeno je iz Olimpijskog komieta BiH.

[quote_right]Svi učesnici “Olympic day-a” će za svoje učešće primiti diplomu potpisanu od strane predsjednika Thomasa Bacha[/quote_right]

“Olimpijski dan” se slavi u čitavom svijetu, stotine hiljada ljudi učestvuju u sportskim aktivnostima, izložbama, muzičkim događajima i edukativnim seminarima.

U posljednje dvije decenije, ova manifestacija raširila je olimpijske ideale širom planete.

Svoje učešće na ovom događaju su već potvrdili brojni bh. vrhunski sportisti i olimpijci, među kojim su Damir Džumhur, Marko Rudić, Refik Šabanadžović, Mirza Bašić, Žana Novaković, Amel Mekić, Larisa Cerić, Kemal Mešić, Hamza Alić, Džemal Bošnjak, Tanja Karišik, Mesud Pezer, Dejan Mileusnić, Amel Tuka, Mladen Plakalović, Emina Hadžiahmetović, Nihad Bašić, Edin Branković, Šejla Merdanović, Mladen Plakalović i drugi, te će to biti jedinstvena prilika da sa učesnici sa njima druže i razgovaraju.

Svjetska šampionka u “natural bodybuildingu” Lejla Šebić, će voditi zagrijavanje i istezanje učesnika prije početka urtke.

Prvih 300 registrovanih učesnika će dobiti zvaničnu majicu “Olympic day”, a za 12 najboljih trkača u četiri različite kategorije će biti obezbijeđene medalje.

Svi učesnici “Olympic day-a” će za svoje učešće primiti diplomu Međunarodnog olimpijskog komiteta, potpisanu od strane predsjednika Thomasa Bacha.

“Pozivamo sve zainteresovane da dođu 1. juna u 9.00 sati na stadion Atletskog kluba Sarajevo, a učestvovati mogu svi građani koji nemaju zdravstvenih smetnji i neometano se bave sportom i rekreacijom”, navodi se u saopćenju OKBiH.