Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupa građana sa zastavama Turske i BiH dočekala Erdogana

erdogan7

Na platou prekoputa zgrade Predsjedništva BiH okupila se i grupa građana sa zastavama Bosne i Hercegovine i Turske kako bi iskazala dobrodošlicu turskom predsjedniku, koji je prošetao do njih kako bi ih pozdravio.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, koji je danas doputovao u jednodnovnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, dočekan je uz najviše državne počasti ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Erdogana su dočekali predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

erdogan2222

Prvu zvaničnu posjetu BiH u funkciji predsjednika Turske, Erdogan će započeti sastankom sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva.

Tokom Erdoganove današnje posjete planirano je potpisivanje niza sporazuma, ugovora i memoranduma o saradnji između Bosne i Hercegovine i Turske.

U poslijepodnevnim satima, turski predsjednik će se sastati i sa čelnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH, zatim sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i pomoćnicima.

erdogan333

Također privrednici koji su doputovali u Erdoganovoj pratnji sastat će se sa bh. zvaničnicima tokom zajedničkog ručka, nakon čega će biti upriličeno potpisivanje sporazuma o finansiranju i početku implementacije kreditne linije koju je osigurala Vlada Turske, a koja će biti plasirana krajnjim korisnicima putem ZiraatBank BH d.d. Sarajevo.

U predvečernjim satima Erdogan će prisustvovati svečanom otvaranju obnovljenog Isa-begovog hamama u Sarajevu, kao i restaurirane Careve džamije.

erdogan5555

Tokom današnje posjete BiH, turski predsjednik će obići i mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića te će prošetati sarajevskom Baščaršijom.

Posjetu Sarajevu Erdogan će okončati nakon večere, koju će u njegovu čast organizovati Predsjedništvo BiH.