potvrdila skupština

Nova Vlada Srbije će imati tri nova ministarstva, ukupno 21

skupština srbije
26, October, 2020, Belgrade - Continuation of the parliamentary session in the House of the National Assembly. Photo: A.K./ATAImages 26, oktobar, 2020, Beograd Nastavak skupstinskog zasedanja u Domu Narodne skupstine. Photo: A.K./ATAImages

Novi resori su Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Ministarstvo za brigu o selu

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras Zakon o ministarstvima, po kome će nova Vlada Srbije imati 21 ministarstvo, odnosno tri nova, javlja Anadolu Agency (AA).

Novi resori su Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Ministarstvo za brigu o selu.

Za Zakon o ministarstvima glasalo je 205 poslanika, niko nije bio protiv, ali ni uzdržan.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić nakon glasanja podjsetio je da bi ekspoze nove Vlade mandatarka Ana Brnabić trebalo poslanicima da predstavi u srijedu, 28. oktobra.

“Želim sve da podsjetim da očekujemo da sutra stigne predlog i zahtjev za zakazivanje sjednice posvećene raspravi o programu Vlade i izboru predsjednika i članova Vlade. Sjednica bi bila održana u srijedu”, rekao je on.