Globus

Nova Vučićeva “omiljena lekcija”: Sram vas bilo bijednici jedni (VIDEO)

16/01/2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost koja je održana povodom ubistva Olivera Ivanovića.

U jednom dijelu presice (od 10:00 na snimci) Vučić se osvrnuo i na sve glasnija govorkanja u Srbiji da je Ivanovića “smakla srpska vlast”. Vučić je prvo krenuo s uvredama na račun političkih protivnika u Srbiji (nije spominjao imena) koji navodno plasiraju priču da je upravo Vučićeva vlast smaknula Ivanovića, a onda u svom stilu zaprijetio Prištini, upozorio međunarodne organizacije na Kosovu. A, sve začinio porukom Albancima da neće stići do Niša “kako je čuo da su naumili”…

– Onima koji sve u Srbiji znaju i koji žele vršiti političke optužbe mogu samo reći: bijednici jedni, jadnici jedni, vi koji radite sve protiv svoje zemlje, koji ste se toliko napljačkali i tražite načine kako da dođete na vlast…

Pogledajte obraćanje Vučića medijima…

On je rekao da je ovo za Srbiju teroristički akt.

Vučić je naveo da je na sjednici dogovoreno da se uputi pismo organima Eulexa i Unmika sa zahtjevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi. Kako je rekao, uvjereni su da bi učešće organa Srbije značilo otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića, a to je obećao i supruzi ubijenog lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”.

Naveo je da, ko god da je ubio Ivanovića, Srbin, Albanac ili stranac, da je to napad prije svega na porodicu Ivanović, ali i na srpski narod na Kosovu i na Srbiju u cjelini.

– Zločinci ostavili tragove i zbog toga Srbija traži aktivno učešće i pronalaženje počinilaca.. Obećali smo da njegovoj supruzi da ćemo pronaći ubicu Olivera Ivanovića – rekao je Vučić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.