Globus

Trier

Novi detalji napada automobilom u Njemačkoj: Raste broj mrtvih, među njima i dijete

01/12/2020

Više osoba je poginulo, a desetak ih je povrijeđeno kada se automobil zabio u pješake u njemačkom gradu Trieru

“Priveli smo jednu osobu, automobil je zaplijenjen. Dvije osobe su prema sadašnjim podacima poginule”, napisala je policija na Twitteru. Kasnije su kazali kako je poginulo više osoba, a kako prenose njemački mediji, među njima je i malo dijete.

Zbog napada je uhićen 51-godišnji Nijemac. Motiv nije poznat.

Trier je grad u saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka na zapadu Njemačke.

Svjedoci kažu da je muškarac automobilom jurio kroz grad velikom brzinom. Policija je kazala kako nema više opasnosti za građane, ali traže da djeca još ostanu u školama jer su u gradu ogromne gužve. Helikopteri još kruže nad gradom.

Kako je objavila policija, osumnjičenog napadača uhvatili su nekoliko ulica dalje, nakon što su zaustavili njegov automobil. Kako su kazali, radi se o 51-godišnjem Nijemcu. Motiv još uvijek nije poznat.

Jedna svjedokinja izjavila je da je vidjela dječja kolica kako lete zrakom. Haos je, kaže, promatrala iz trgovine. Ljudi su vrištali i nahrupili u trgovinu kako bi se sakrili jer nikome u prvom trenutku nije bilo jasno što se događa. Kako kažu svjedoci, smrtno su stradali muškarac i žena.

Svjedoci kažu da je muškarac automobilom jurio kroz grad velikom brzinom. Prema izjavama nekih svjedoka, u pješačkoj zoni je vozio brzinom od oko 100 km/h.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.