Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski premijer se malo pogubio

Novi snimak dokazuje da se Plenković ponašao poput kauboja kod O. K. Corrala (VIDEO)

Screenshot 2019-01-17_12-15-05-853

Nova snimka nasrtaja premijera Andreja Plenkovića prema Mostovom Nikoli Grmoji dokazuje da su Plenković i vlada lagali o onome što se zapravo dogodilo, piše Index.hr.

Prvo je ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević potpuno podivljao na prilično benignu provokaciju SDP-ovog Franka Vidovića koji je njemu i premijeru Andreju Plenkoviću pokušao uručiti makete aviona zbog propalog posla kupovine borbenih aviona od Izraela. Krstičević je divljački iščupao kutiju iz ruku SDP-ovca i divljački je, uz povike “Goni se”, svom snagom zakucao u pod. Ministra obrane morao je za odijelo povući premijer Plenković da bi ga donekle smirio, no ovaj je nastavio vikati na Vidovića.

No kada se već o Krstičevićevom divljačkom ispadu  počelo govoriti kao o najgorem ikad u saboru, za još veći incident pobrinuo se Plenković.

U popodnevnim satima, kada se sjednica već dobrano razvodnila, stigla je vijest da je Plenković fizički krenuo na Mostovog zastupnika Nikolu Grmoju nakon polemike u kojoj ga je mostovac optužio da radi za interese Srbije. Vijest o Plenkovićevu nasrtaju prvi je objavio Bojan Glavašević na Twitteru opisavši to kao “umalo fizički obračun”. Ubrzo se pojavila i fotografija na kojoj se vidi kako pred Plenkovićem stoji više zastupnika, ali i saborska straža. Vidi se i kako je uz Plenkovića i njegov tjelohranitelj.

Ubrzo se oglasio i Grmoja koji je ispričao da je Plenković fizički krenuo prema njemu u trenutku kada je na provokaciju jednog od HDZ-ovaca koji je Grmojinu stranačku kolegicu Ines Strenju pitao što se ona javlja i što je ona napravila za Hrvatsku podviknuo da je ona bila na ratištu od za razliku od njega i anemičnog.

Iz Vlade Republike Hrvatske je brzo stigla neka vrsta demantija u kojemu su napisali da nije istina da se Plenković htio obračunati s Grmojom.

Plenković je pak rekao da je Grmoju išao samo nešto pitati u vezi optužbi da radi za interese Srbije.

“Išao sam ga pitati na koga je mislio za veleizdaju, ali je čovjek izašao iz sabornice.”, izjavio je Plenković nešto kasnije nakon vladinog priopćenja.

No objavljena snimka pokazuje da ono što su tvrdili vlada i Plenković i nije baš istina.

Na snimci se jasno vidi da Plenković nije napravio “dva do tri koraka”, kako su tvrdili iz vlade, nego da je doslovno prošao pola sabornice da bi došao do Grmoje.

Također se vidi da Plenković nije odmah nakon što je Jandroković, poslije burne rasprave njega i Grmoje, odredio stanku, krenuo prema Grmoji kako bi ga pitao za dodatna pojašnjenja njegovih tvrdnji, nego je već bio na izlasku iz sabornice kada je čuo da Grmoja viče na jednog HDZ-ovca: “Gdje si ti bio, gdje si ti bio kao i anemični?”.

Plenković se u tom trenutku okreće i kreće prema Grmoji, u čemu ga je zaustavilo najmanje pet zastupnika i saborska straža.

Snimka opovrgava i tvrdnje da se Plenković nije krenuo obračunati s Grmojom jer se, nakon što su se ispred premijera ispriječili zastupnici, vidi kako Plenković nasrće i pokušava se probiti do Grmoje.