Globus

"Otkriven na vrijeme"

Novi soj koronavirusa stigao u Srbiju, javnosti se obratio Aleksandar Vučić

24/01/2021

"Upratili smo sve kontakte, izolovali i danas možemos nadom da kažemo da to možemo da zaustavimo. Ako nam se to dogodi bit će pakao", rekao je Vučić

Britanska mutacija koronavirusa stigla je u Srbiju, izjavio je u nedjelju srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, dodajući da ga je o tome izvijestio ministar zdravstva Zlatibor Lončar.

Putnica iz Londona, koja je bila negativna na PCR testu, donijela je tu mutaciju, a njezin suprug je imao teške simptome.

Lociraju se svi kontakti te žene i pokušava ih se izolirati, rekao je Vučić u intervjuu za TV Prva.

“Upratili smo sve kontakte, izolovali i danas možemos nadom da kažemo da to možemo da zaustavimo. Ako nam se to dogodi bit će pakao”, rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija još nije dobila nijednu dozu cjepiva iz COVAX programa, a samostalno je nabavila 1,15 miliona cjepiva, ali je istaknuo kako je “zabrinut jer je jako teško” nabaviti nove kontingente.

“Danas je teže nabaviti cjepivo nego nuklearno oružje”, ustvrdio je Vučić, navodeći kako od ponedjeljka očekuje nove informacije o daljnjoj nabavi ruskog cjepiva Sputnjik V.

Srbija je, po njegovim riječima, naručila oko osam milijuna doza cjepiva, ali je “problem što ih nema”.

U Srbiji je do subote popodne protiv koronavirusa cijepljeno 163.355 osoba, a za cijepljenje je posredstvom sistema e-uprave prijavljeno više od pola miliona građana.

Srbija koristi tri cjepiva – američko-njemački Pfizer-BioNTech, ruski Sputnjik V i kineski Sinopharm.

Prije sedam dana Kina je Srbiji isporučila milion doza cjepiva, navodi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.