Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bio teško ranjen

Novi težak udarac za rusku vojsku: Ukrajinci tvrde da je i kapetan “Saratova” mrtav

saratov

Zvanične potvrde ovih informacija s ruske strane još uvijek nema

Nakon potapanja vodećeg ruskog ratnog broda “Moskva”, objavljena je i vijest da je tom prilikom smrtno stradao komandant broda, kapetan prve klase Anton Kuprin.

Rusko ministartsvo odbrane potvrdilo je da je “Moskva” potonula, ali nisu komentirali tvrdnje da je veliki broj mornara poginuo, na čelu s komandantom Kuprin, kako tvrde ukrajinski izvori.

Tri sedmice prije nego su objavili da su pogodili “Moskvu”, Ukrajinci su saopštili da su uništili i ruski ratni brod “Saratov” u luci Berdjansk.

Tada je objavljeno da je teško ranjen komandant “Saratova”, kapetan druge klase Vladimir Khromchenkov. Danas su društvene mreže preplavile informacije da je Khromchenkov nakon tri sedmice preminuo u bolnici.

Informaciju je objavio i oficir Oružanih snaga Ukrajine Anatolij Stefan.

“Izdajik Ukrajine. 2014. godine nije došao na naznačena sabirna mjesta, prešao je u vojnu službu kod okupatora. Komandant BDK “Saratov” kapetan 2. reda Vladimir Khromchenkov. Karma ga je sustigla u bolnici”, napisao je Stefan.

Khromchenkov je, prema ukrajinskim medijima, komandovao ukrajinskim desantnim brodom “Kirovograd” tokom blokade ukrajinske flote na Donuzlavu, 2014. kada je izdao domovinu – nije stigao na naznačene sabirne tačke i prešao u vojnu službu kod okupatora, piše danas ukrajinska Gazeta.

Zvanične potvrde ovih informacija s ruske strane još uvijek nema.