Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija protiv nasilja

Novi veliki protest u Beogradu: “Ljudi se više ne boje Vučićevog nasilja”

Foto: Nova.rs

Tokom petog protesta, prošle subote, demonstranti su nakon šetnje formirali prsten oko zgrade Predsjedništva

U Beogradu se danas održava šesti protest “Srbija protiv nasilja”. Kako je najavljeno, demonstranti će se kao i do sada okupiti ispred Skupštine Srbije, zatim prošetati gotovo tri kilometra i obići vladu oko koje će napraviti prsten i ostaviti poruke predstavnicima države. Organizatori poručuju da uslovi ostaju isti.

Podsjetimo, prvi protest “Srbija protiv nasilja” održan je 8. maja, a 12. maja građani su na drugom protestu dva sata blokirali most Gazela.

Treći protest održan je 19. maja kada su blokirani Gazela i Brankov most. Četvrti je održan 27. maja, a nakon šetnje učesnici su formirali obruč oko zgrade RTS-a.

Tokom petog protesta, prošle subote, demonstranti su nakon šetnje formirali prsten oko zgrade Predsjedništva.

Šest govornika

Saobraćaj je usporen i prorijeđen ispred zgrade parlamenta. Kao i prošli put, s velike pozornice ispred Skupštine govorit će nekoliko govornika, među kojima i glumci Seka Sablić i Milan Marić.

Među govornicima će biti profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović, profesorica Marina Vidojević, govornica na prvom srpskom protestu protiv nasilja, zatim pilot Saša Jovanović, kolega i prijatelj poginulog Omera Mehića, kao i studentica Vanja Đurđić.