Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nacionalni stožer

Novih 85 slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj

Zagreb, Hrvatska – 1. travnja 2020:Nastavni zavod za javno zdra
Zagreb, Hrvatska - 1. travnja 2020: Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar” predstavio je novi „drive in” sistem uzorkovanja za test građana na koronavirus koji je uveden od jučer, a koji se obavlja na građanima dok sjede u svojim autima, riječ je o testu koji je pouzdan i od uzimanja obrisa do laboratorijske dijagnostike gotov za svega tri i pol sata ( Stipe Majic - Anadolu Agency )

Na respiratoru 11 pacijenata

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 85 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, pa je tako broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.236, a u bolnicama je trenutno ukupno 126 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Od 25. februara, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 6.656 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 85 u protekla 24 sata, ističe se u saopćenju na mrežnim stranicama Stožera, prenosi Hina.

Među njima je 126 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih je na respiratoru 11 pacijenata.

U protekla 24 sata testirano je 990 osoba. Do danas je ukupno testirano 138.647 osoba. 5.254 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu šezdeset i šest soba.