Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novinar Cvetković osumnjičen da je lažno prijavio svoju otmicu

stefan cvetkovic333
Foto: RSE

Nadležna tužilaštva u Vršcu i Pančevu utvrdila su na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji činjenice koje ukazuju i predstavljaju sumnju da je novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje svoje otmice.

U zajedničkom saopštenju osnovnog javnog tužioca u Vršcu Tihomira Kneževića i višeg javnog tužioca u Pančevu Nebojše Živkovića navodi se da će nadležna tužilaštva protiv Cvetkovića preduzeti zakonom predviđene radnje radi utvrđivanja mogućeg postojanja krivičnog djela i krivične odgovornosti učinioca.

Oni će nakon toga donijeti odluku o daljem toku krivičnog postupka, prenose beogradski mediji.

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao je u srijedu, 13. juna, a neposredno nakon nestanka počela je opsežna potraga za njim koju su pratile brojne medijske spekulacije.

Cvetković je pronađen nakon 30 časova, a javnost je o tome obavijestio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je prenio da je Cvetković na saslušanju iznio neke svoje “veoma čudne” tvrdnje, ali da će one biti provjerene kao da su istinite.

“Naši bezbjednosni organi sumnjaju u tu verziju, ali će biti provjerene. Mi ćemo ih posmatrati kao da je sve istina što je rekao”, rekao je tada Vučić.