Globus

gordan duhaček

Novinara Indexa strpali u zatvor zbog “pjesmica” na Twitteru (VIDEO)

16/09/2019

Duhaček je priveden zbog dvije objave na svom Twitteru. Jedna je objavljena u ljeto 2018. godine, a druga prije nekoliko sedmica

Policija je jutros privela Indexovog novinara Gordana Duhačeka, objavio je taj portal.

Duhaček je jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sinoć je sam otišao u policijsku stanicu u Heinzelovoj kako bi se ondje dogovorio oko detalja. Index javlja da je Duhaček danas trebao ići na službeni put izvan Hrvatske. No policajci su ga jutros dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci i priveli.

Duhaček je priveden zbog dvije objave na svom Twitteru. Jedna je objavljena u ljeto 2018. godine, a druga prije nekoliko sedmica.

Duhaček je pušten, a ispred suda se obratio medijima. Kazao je kako su ga jutros zatvorili u ćeliju.

“Bilo je jako bizarno. Trebao sam letjeti za Njemačku, mene su na Plesu odveli sa strane i onda se ispostavilo da postoje ti neki optužni prijedlozi. Tamo sam čekao nekih sat, sat i pol”, počeo je Duhaček kojemu je pobjegao let.

Iz zračne luke su me odvukli na Trešnjevku u stanicu, tamo su me zatvorili u ćeliju. Tada sam shvatio da sam uhićen, a da mi to ništa nije rekao”, kaže Duhaček koji je rekao da su ga pitali par pitanja.

Razlog je, ispričao je, bilo to što je lani na Twitteru napisao ACAB.

“Terete me za jedan tvit na kojem piše ACAB. A druga stvar, tereti me se jer sam iz zezancije satirički objavio verziju Vile Velebita koja se referira na fekalije koje se izlijevaju u Jadran. Tu sam optužen zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana, uvrijedila ih je prerada stare pjesmice koju nitko ne pjeva”, kaže Duhaček.

“Čudno je, Hrvatska je postala država da vikneš ACAB, premijeru ćaća ili HDZ lopovi i završiš iza rešetaka”, kaže Duhaček.

Rekao je da nije istina da se nije odazvao policijskom pozivu.

“Ja sam iz porodičnih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzlovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzlovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajca u Heinzlovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim”, rekao je Duhaček.

Jedan od dva sporna twitta Duhačeka je satirična obrada pjesme “Vilo Velebita”, a koju je na svom Twitteru preimenovao u “Govna Velebita”.

Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u augustu, a odmah je tada prijavljen.

“Domoljubi su me zbog persiflaže ‘Vile Velebita’ prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim ‘slučajem’. Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan. Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije. Ah, domoljubna je glupost beskonačna”, napisao je Duhaček tada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.