O nasilniku koji je brutalno pretukao djevojku niko nema lijepu riječ

nasilnik kovacevic

Slomljene kosti lica, slomljen nos, tri napuknuta zuba, 20 šavova na licu, šivene usne, masnice na oba oka…

U Zadru je poznato da Darko Kovačević zvani Daruvarac ima tešku ruku. Nabildan, mišićav, ljubitelj brzih motora i automobila, s divljim pogledom u očima, 31-godišnji Kovačević je stari znanac policije, odvjetništva i sudova. Zbog prekršajnih i kaznenih djela s elementima nasilja dosad je više puta prijavljivan i suđen na zadarskom sudu.

U srijedu, 13. juna , oko 22 sata Daruvarac je teško premlatio svoju bivšu djevojku ispred očiju nekoliko gostiju i osoblja kafića “Chill out” na zadarskoj Meladi. Divljačko mlaćenje 18-godišnjakinje započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, gazio je po cijelom tijelu. U utorak je u medijima objavljen videosnimak s nadzorne kamere iz kafića na kojem se vidi sva bestijalnost s kojom je Daruvarac mlatio nemoćnu djevojku, piše Jutarnji list.

Najstrašniji je bio njegov udarac punom snagom nogom u glavu, nakon što je izudarana 18-godišnjakinja već bila pala na pod. Kao da je napucavao nogometnu loptu… U jednom trenutku, dok ju je tukao u toaletu, djevojka mu je pokušala pobjeći, čak mu je vratima prignječila dva prsta, ali je Daruvarac ipak uhvatio, bacio na pod i nastavio mlatiti još desetak minuta.

– Djevojku su svu krvavu izveli iz lokala. Stravično je izgledala. Lice i glava su joj bili krvavi, sva odjeća na njoj je bila puna krvi. Lice joj se nije moglo prepoznati. Dok je sjedila, vlasnica ili neko iz lokala je razgovarao s njom. Izgledalo je kao da je tjeraju, da je u takvom stanju tu ne žele. Poludjela sam kad sam to vidjela – ispričala nam je jedna od svjedokinja. Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku opću bolnicu.

Daruvarac je pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija sutradan pokupila ispred njegove kuće. Iste večeri policija je bila na mjestu događaja, ali ono je dotad već u dobroj mjeri bilo očišćeno. Iako su u pitanju bile teške ozljede, policija u svom redovitom dnevnom biltenu nije navela da je 18-godišnjakinja bila premlaćena.

– Javnost nismo o događaju izvijestili jer smo željeli zaštititi žrtvu, odnosno oštećenicu, koja je mlađa punoljetnica – objasnio nam je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Darko Kovačević je priveden Dijani Grancarić, istražnoj sutkinji Županijskog suda u Zadru, uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju koju je izrekao porodici djevojke. Sutkinja mu je odredila jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Kovačević je za svoju odbranu angažirao ured poznatog zadarskog advokata Andreja Korljana, a zastupa ga advokat Boris Grgić iz njegova društva.

Kovačević se u istrazi branio aktivno, iznio je odbranu, no ono što je rekao njegov advokat nam nije mogao reći jer istraga još traje.

Darko Kovačević je s roditeljima došao u Zadar iz Daruvara kad je imao osam godina. Povezuje ga se s vlasništvom nekoliko kafića, trgovcima rabljenih auta i zaštitarskim poslovima te je svima poznat po svom nasilnom ponašanju.

Ukoliko protiv Kovačevića bude podignuta optužnica za oba prijavljena kaznena djela, prijeti mu maksimalna zatvorska kazna od šest godina zatvora.