Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

O nasilniku koji je brutalno pretukao djevojku niko nema lijepu riječ

20/06/2018

Slomljene kosti lica, slomljen nos, tri napuknuta zuba, 20 šavova na licu, šivene usne, masnice na oba oka…

U Zadru je poznato da Darko Kovačević zvani Daruvarac ima tešku ruku. Nabildan, mišićav, ljubitelj brzih motora i automobila, s divljim pogledom u očima, 31-godišnji Kovačević je stari znanac policije, odvjetništva i sudova. Zbog prekršajnih i kaznenih djela s elementima nasilja dosad je više puta prijavljivan i suđen na zadarskom sudu.

U srijedu, 13. juna , oko 22 sata Daruvarac je teško premlatio svoju bivšu djevojku ispred očiju nekoliko gostiju i osoblja kafića “Chill out” na zadarskoj Meladi. Divljačko mlaćenje 18-godišnjakinje započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, gazio je po cijelom tijelu. U utorak je u medijima objavljen videosnimak s nadzorne kamere iz kafića na kojem se vidi sva bestijalnost s kojom je Daruvarac mlatio nemoćnu djevojku, piše Jutarnji list.

Najstrašniji je bio njegov udarac punom snagom nogom u glavu, nakon što je izudarana 18-godišnjakinja već bila pala na pod. Kao da je napucavao nogometnu loptu… U jednom trenutku, dok ju je tukao u toaletu, djevojka mu je pokušala pobjeći, čak mu je vratima prignječila dva prsta, ali je Daruvarac ipak uhvatio, bacio na pod i nastavio mlatiti još desetak minuta.

– Djevojku su svu krvavu izveli iz lokala. Stravično je izgledala. Lice i glava su joj bili krvavi, sva odjeća na njoj je bila puna krvi. Lice joj se nije moglo prepoznati. Dok je sjedila, vlasnica ili neko iz lokala je razgovarao s njom. Izgledalo je kao da je tjeraju, da je u takvom stanju tu ne žele. Poludjela sam kad sam to vidjela – ispričala nam je jedna od svjedokinja. Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku opću bolnicu.

Daruvarac je pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija sutradan pokupila ispred njegove kuće. Iste večeri policija je bila na mjestu događaja, ali ono je dotad već u dobroj mjeri bilo očišćeno. Iako su u pitanju bile teške ozljede, policija u svom redovitom dnevnom biltenu nije navela da je 18-godišnjakinja bila premlaćena.

– Javnost nismo o događaju izvijestili jer smo željeli zaštititi žrtvu, odnosno oštećenicu, koja je mlađa punoljetnica – objasnio nam je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Darko Kovačević je priveden Dijani Grancarić, istražnoj sutkinji Županijskog suda u Zadru, uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju koju je izrekao porodici djevojke. Sutkinja mu je odredila jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Kovačević je za svoju odbranu angažirao ured poznatog zadarskog advokata Andreja Korljana, a zastupa ga advokat Boris Grgić iz njegova društva.

Kovačević se u istrazi branio aktivno, iznio je odbranu, no ono što je rekao njegov advokat nam nije mogao reći jer istraga još traje.

Darko Kovačević je s roditeljima došao u Zadar iz Daruvara kad je imao osam godina. Povezuje ga se s vlasništvom nekoliko kafića, trgovcima rabljenih auta i zaštitarskim poslovima te je svima poznat po svom nasilnom ponašanju.

Ukoliko protiv Kovačevića bude podignuta optužnica za oba prijavljena kaznena djela, prijeti mu maksimalna zatvorska kazna od šest godina zatvora.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.