Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP TK: Vlada predvođena SDA poništila reprezentativnost Strukovnom sindikatu

BiH

skupstina-tk1

Klub poslanika SDPBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona, još jednom želi upoznati javnost, da je jučer u toku dana skupljeno 12 potpisa poslanika u Skupštini TK i na taj način ispunjen uslov za zakazivanje HITNE sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona za petak (22. juna godine) u 9:30 sati.

– Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla traži od Vlade Tuzlanskog kantona da osigura stalnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu građana TK.

– Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla smatra, da su osnovna ljudska prava organizovanja, s ciljem predstavljanja, pa time smatra opravdanim zahtjeve Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona.

– Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla, traži od Vlade Tuzlanskog kantona da prekine sa daljim izazivanjem vještačkog sukoba između Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije i Nezavisnog Strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu TK, jer su članovi i jednog i drugog Sindikata bezbroj puta do sada pokazali jedinstvo prilikom pružanja zdravstvenih usluga građanima TK.

– Još jednom podsjećamo javnost, da je nadležno ministarstvo u Vladi TK davalo traženu reprezentativnost Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona, a da je Vlada u prošlom sazivu predvođena SDA to poništavala.

– Tražimo od Vlade Tuzlanskog kantona, da u skladu sa svojim nadležnostima iznađe rješenje sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije TK, i ni pod koju cijenu ne dozvoli najavljene otkaze, a koje bi imale za posljedicu urušavanje zdravstvenog sistema i ostavljanje skoro pola miliona građana Tuzlanskog kantona bez zdravstvene zaštite.