Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Obama nakon masakra na koledžu: Moramo promijeniti zakone o oružju

02/10/2015

Američki predsjednik Barack Obama izrazio je ljutnju i tugu, poslije najnovije smrtosnosne pucnjave u SAD-u, u kojoj je u koledžu u Oregonu ubijeno najmanje 10 osoba, i još jednom pozvao na donošenje zakona o kontroli oružja.

– Nekako je ovo postalo rutina – rekao je Obama u Bijeloj kući, reagujući na zločin 20-godišnjeg napadača, na koledžu u Rouseburgu, prenosi agencija AFP.

– Mi zapravo možemo učiniti nešto po tom pitanju, ali moramo promijeniti zakone – kazao je Obama.

– Ne bi tebalo da bude lako da oružje dospje u ruke onoga ko želi da nanese zlo ljudima – kazao je on.

VEZANI TEKST Ubijeno najmanje 15 osoba u pucnjavi na koledžu u SAD-u

Najmanje 15 ljudi ubijeno je, a 20 ranjeno u četvrtak u pucnjavi u javnom koledžu u Roseburgu u američkoj saveznoj državi Oregon, izvijestili su u četvrtak navečer mediji.

CNN javlja da je ubica pritvoren.

Glasnogovornica sheriffova ureda okruga Douglas potvrdila je Reutersu da je došlo do pucnjave u kampusu javnog collegea Umpqua u Roseburgu.

List Portland Oregonian izvijestio je da je policija reagirala oko 10:40 na izvještaj o pucnjavi u koledžu.

Roseburg je grad od oko 20.000 stanovnika 418 km južno od Portlanda, najvećeg grada u saveznoj državi Oregon koja se nalazi na pacifičkom sjeverozapadu SAD-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.