Globus

Pandemija koronavirusa

Obavezno testiranje putnika koji ulaze u Francusku iz 16 zemalja

01/08/2020

Francuski premijer Jean Castex najavio je prošlog mjeseca da će testiranje biti potrebno od 1. avgusta za putnike koji dolaze u Francusku

Putnici koji ulaze u Francusku iz 16 zemalja koje se smatraju rizične zbog širenja koronavirusa morat će da se testiraju po dolasku na francuske aerodrome i u lukama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Među tih 16 zemalja su i SAD, Turska, Srbija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Kuvajt, Katar, Izrael, Brazil, Peru, Panama, Južna Afrika, Alžir, Madagaskar, Indija i Oman.

Francuska granica je zatvorena za tih 16 država i iz njih je dozvoljen ulazak samo francuskih državljana ili građana koji imaju stalno boravište u Francuskoj.

Francuski premijer Jean Castex najavio je prošlog mjeseca da će testiranje biti potrebno od 1. avgusta za putnike koji dolaze u Francusku. Oni koji budu pozitivni na testu od subote će u Francuskoj morati u 14-dnevni karantin.

Zdravstvene vlasti saopštile su da je broj potvrđenih slučajeva COVID-19 skočio u Francuskoj posljednjih sedmica. Vlada je ranije uvela obavezno nošenje maski u svim javnim prostorima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.