Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nema zvanične potvrde

Ruski mediji objavili identitet napadača u Moskvi, svi su Tadžiki

crocus hall moskva napadači
FOTO: Screenshot

Ministarstvo vanjskih poslova Tadžikistana nazvalo je lažnim informacije o umiješanosti građana republike u teroristički napad

Savjetnica glavnog tužitelja Ruske Federacije Natalija Poklonskaja u razgovoru za RIA Novosti založila se za smrtnu kaznu za teroriste koji su sinoć napravili pokolj u koncertnoj dvorani u Moskvi.

“Teroristički napad koji se dogodio je monstruozna tragedija. Kazna za ovo je zapravo samo smrtna kazna. Oni koji su počinili takav zločin nisu ljudi, već samo kontrolirani mehanizam u ljušturi ljudskog fanatika, nesposobnog misliti svojom glavom; kukavički, podli teroristički fanatici”, poručila je.

Prema posljednjim informacijama iz moskve broj mrtvih i ranjenih u sinoćnjem terorističkom napadu u Moskvi se povećao na 183 osobe, od čega je osmero djece.

Teroristi iz Tadžikistana

Ruski mediji objavili su navodni identitet četvorice terorista koji su sinoć napravili pokolj u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u Moskvi.

U pitanju su navodno Nasridinov Makhmadrasul(37 godina), Ismonov Rivozidin (51 godina), Safolzoda Shokhinjonn (21 godina) i Nazarov Rustam (29 godina).

moskva napadači
foto: telegram

Svi oni su, prema pisanju ruskih medija, državljani Tadžikistana. Njihov krvavi pohod u dvorani trajao je 18 minuta. Još uvijek nije poznato da li je iko od njih pronađen i uhapšen. Nema još uvijek zvanične potvrde ove informacije.

Ruski mediji javljaju kako su policajci otvorili vatru na Renault u regiji Brijansk, u koje su navodno bili napadači iz Moskve. Nakon pucnjave automobil se prevrnuo. Jedan muškarac priveden je na mjestu događaja, a drugi je pronađen našto kasnije. Traže još dvije osobe. U automobilu su pronađeni pištolj PM, spremnik za automatsku pušku AKM i pasoši državljana Tadžikistana.

renault u kojem su navodno bili teroristi
FOTO: Shot

MVP Tadžikistana: Lažne informacije

Ministarstvo vanjskih poslova Tadžikistana nazvalo je lažnim informacije o umiješanosti građana republike u teroristički napad u moskovskoj regiji. Tadžikistan nije dobio informacije od ruskih vlasti o umiješanosti građana republike u teroristički napad u Moskovskoj regiji, prenosi TASS.

Više od 80 ubijenih

Podsjećamo, kasno navečer 22. marta dogodio se teroristički napad u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u Moskvi. Napadači su otvorili vatru, nakon čega su se začule eksplozije i izbio požar, koji je skoro potpuno uništio gornje spratove zgrade. Prema posljednjim informacijama ruskih medija, ubijeno je najmanje 83 ljudi.