Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zastupnik u Skupštini

Objavljen imovinski karton unuka Slobodana Miloševića

marko milosevic
FOTO: Pixsell/ Arhiva

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Marko Milošević dobio je poklon porodičnu kuću u Požarevcu

Unuk Slobodana Miloševića i Mire Marković, Marko Milošević junior, ušetao je u politiku i zahvaljujući SPS-u došao je do funkcije narodnog poslanika u paralamentu Srbije. Sada je imovina unuka nekad najmoćnijeg čovjeka u Srbiji postala javna, a otkriveno je i da je sve što ima dobio na poklon, navodi Nova.rs.

Kada je u susret decembarskim izborima SPS objavio svoju listu, jedno ime je privuklo posebnu pažnju – Marko Milošević, koji se na ovom spisku našao odmah iza nosioca liste Ivice Dačića i lidera JS Dragana Markovića Palme.

Teško je procijeniti koliko je bilo bogatstvo porodice Milošević, ali dio je izvjesno pripao i novom poslaniku SPS-a.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Marko Milošević dobio je poklon porodičnu kuću u Požarevcu.

Ona se u istoj ulici u kojoj je bilo „imanje“ Mirjane Marković i Slobodana Miloševića. Riječ je o kući u kojoj su živjeli njegov otac Marko i majka Milica Gajić.

U imovinskoj karti novog poslanika SPS piše da je kuću od 245 kvadrata dobio na poklon.

Osim kuće, Milošević mlađi je na poklon dobio i voćnjak treće klase ukupne površine 1.159 kvadrata, kao i vinograd prve klase, čija je površina 1.269 kvadrata. U njegovom posjedu je i pomoćni objekat površine 56 kvadrata.

Poklonjeno mu je i 29 kvadrata vješački stvorenog zemljišta.

Koliko zarađuje?

Kako se može vidjeti u njegovim prihodima, on mjesečno zarađuje nešto više od 160.000 dinara (oko 1.365 eura). Riječ je o ukupnom iznosu i poslaničkom paušalu.

U imovinskoj karti piše da Milošević nema depozit u banci.

Kada je o automobilu riječ, posjeduje vozilo marke BMW serije 3, 2001. godište.

Marko Milošević rođen je 14. januara 1999. godine u požarevačkoj bolnici. Poslije petoktobarskih događaja živio je sa svojom majkom Milicom Gajić, prvom suprugom Marka Miloševića starijeg.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu.

Njegov otac živi u Rusiji. U junu prošle godine pojavio se prvi put u javnosti poslije više od 20 godina. Snimljen je u Moskvi na otkrivanju spomenika svom ocu.

On je odmah poslije 5. oktobra 2000. godine pobjegao u Moskvu. Njegovo ime našlo se na nevidljivoj Interpolovoj potjernici, zajedno s imenom njegove majke Mirjane Marković. Oboje su dobili azil u Rusiji, a Mirjana je preminula 2019. godine u 77. godini. Za Markom je potjernica pokrenuta 2007. godine zbog sudskog postupka koji se protiv njega poveo zbog sumnji u umješanost šverca duhana od 1996. do 2001. godine.