Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Sleeper 2"

U munjevitoj akciji uhapšen diler, zaplijenjeni marihuna, spid, ekstazi i oružje

droga marihuana
Foto: MUPKS

Akcija, koja je izvedena pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajeva, nastavak je aktivnosti iz akcije Sleeper, kada zaplijenjeno skoro sedam kilograma droge

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) u akciji kodnog naziva Sleeper 2 pronašli su značaju količinu droge te su uhapsili dilera.

Riječ je o S. B. (30) iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

droga sleeper 2
Foto: MUPKS

U akciji je priveden i A. A. (32) iz Goražda, nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je nakon kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija, dok je S. B. predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

U pretresima koji su izvršeni na području Novog Grada zaplijenjeno je 36 PVC pakovanja marihuane, ukupne težine oko 980 grama, PVC pakovanje sa 53 tablete ekstazija, šest PVC pakovanja spida, ukupne težine oko 91 gram i pet PVC paketića marihuane.

marihuana kanabis trava
Foto: MUPKS

Pronađena je i automatska puška sa preklopnim kundakom i pripadajućim okvirom sa 30 metaka te 79 metaka različitog kalibra.

-Pripadnici Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na ovom predmetu, zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

droga marihuana
Foto: MUPKS

Akcija, koja je izvedena pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajeva, nastavak je aktivnosti iz akcije Sleeper, kada zaplijenjeno skoro sedam kilograma droge.