Mariupolj

Objavljen snimak evakuacije ukrajinskih vojnika iz čeličane Azovstal

azovstal tw evakuacija

Više od 50 ranjenih vojnika prevezeno je jučer iz Azovstala u bolnicu u gradu Novoazovsku koji je pod ruskom kontrolom, a preko 210 drugih odvedeno je u Olenivku, grad u području pod kontrolom proruskih separatista

Potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk objavila je da Ukrajina radi na “daljnjim fazama” evakuacije boraca koji brane čeličanu Azovstal u gradu Mariupolju na jugu zemlje.

Vereščuk u svojoj objavi na Telegramu nije iznijela nikakve dodatne informacije, samo je još dodala da “ako Bog da, sve će biti u redu”.

Više od 50 ranjenih vojnika prevezeno je jučer iz Azovstala u bolnicu u gradu Novoazovsku koji je pod ruskom kontrolom, a preko 210 drugih odvedeno je u Olenivku, grad u području pod kontrolom proruskih separatista.

Ukrajinska vojska priopćila je u utorak da radi na evakuaciji svih preostalih vojnika iz njihovog posljednjeg uporišta u opkoljenoj luci Mariupolj, prepuštajući kontrolu nad gradom Rusiji nakon višemjesečnog bombardiranja.

U međuvremenu je agencija Nexta objavila video na kojem se vidi kako ukrajinski brnaitelji napuštaju čeličanu Azovstal. Iz priloženog snimka se može zaključiti da se radi o ranjenicima. Kako se navodi, snimak je načinjen jučer.