Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen snimak krvavog napada na izraelski kafić (VIDEO)

twl aviv

Najmanje dvoje ljudi je poginulo, a više je ozlijeđenih nakon pucnjave u centru Tel Aviva u petak, izvjestili su lokalni mediji.

Napadač je pucao u goste kafića u ulici Dizengoff. Prema prvim informacijama ranjeno je sedam ljudi, od čega je četvero u kritičnom stanju.

Počinitelj je u bijegu i za njim je organizana potjera, izviještaj izraelski mediji. Nije poznato je li riječ o kriminalcu ili o teroristi, rekao je Rosenfeld.

Glasnogovrnik Vlade Micky Rosenfeld rekao je da policija istražuje slučaj i da je još nepoznato tko stoji iza ovog napada. U međuvremenu, jedan očevidac pucnjave je za Haaretz rekao da je napad bio “svijetle puti i da nije izgledao kao neko s Bliskog istoka”. Nosio je sa sobom M-16.

Napad se dogodio u 15 sati po lokalnom vremenu u jednom od napopularnijih ulica u centru glavnog grada Izraela. Svjedoci kažu da su čuli desetak hitaca iz automatskog oružja. Nati Shaked, jedan od suvlasnika bara na koji je pucao za Times of Israel je rekao.

– Čovjek je s oružjem bezbrižno hodao cestom. Sve je bilo puno ljudi, mogao je pucati bilo gdje… To je na kraju i napravio, uslijedila je histerija i haos. Nije birao mete, pucao je na sve što se kreće.