tijelo pronađeno u zamrzivaču

Objavljena osmrtnica Jasmine Dominić, otkriven uzrok smrti

jasmina dominic

Kako se neslužbeno saznaje, obdukcija je obavljena tek danas jer se tijelo trebalo otopiti prirodnim putem

Objavljena je osmrtnica Jasmine Dominić, čije je tijelo 19 godina nakon što je nestala prije nekoliko dana pronađeno u zamrzivaču porodične kuće u međumurskom mjestu Palovcu.

Za ubistvo se sumnjiči Jasminina sestra Smiljana Srnec. Prema nalazu odbdukcije koja je obavljena danas, kako javlja Jutarnji, uzrok smrti nesretne žene je puknuće lubanje. Smiljana je Jasmini zadala najmanje dva udarca u glavu nepoznatim predmetom.

List Međimurje javlja da su im, iako se nagađalo da je Jasmina Dominić bila trudna, tri izvora potvrdila da obdukcijom to nije utvrđeno. Njeno je tijelo u zamrzivaču bilo prekriveno crnom vrećom za smeće te potom plahtom i još jednom vrećom za smeće, a na glavi je bila sasušena krv.

Cijeli nalaz obdukcije još nije službeno objavljen, a Smiljanu Srnec DORH bi trebao ispitati sutra ujutro prije 10 sati.

Kako se neslužbeno saznaje, obdukcija je obavljena tek danas jer se tijelo trebalo otopiti prirodnim putem.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić izjavio je kako će Državno odvjetništvo tokom dana dobiti obdukcijski nalaz i nakon toga ispitati osumnjičenicu u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

U subotu je uhapšena 45-godišnja Smiljana Srnec, sestra nestale, zbog osnovane sumnje da je usmrtila svoju sestru Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. avgusta 2005.

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. “Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće”, rekao je Risek, na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Od početka su, kaže, svaku informaciju o tom događaju “ispitivali i utvrđivali te poduzeli niz mjera i radnji” u saradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Kazao je i da su s članovima porodice kontaktirali i nakon nestanka Jasmine Dominić, no oni su tvrdili “da je otišla na brod, u inostranstvo te da su s njom u kontaktu”.

“Dosta su nas odvlačili u drugu stranu”, rekao je Dominić te dodao da su “poduzimali niz mjera, uključujujući poligrafska testiranja, koja su ih odagnala od te sumnje”.

Na pitanje jesu li ostali članovi porodice učestvovali u počinjenju kaznenog djela ako su odvlačili policiju, odgovorio je da će policija istražiti ovaj slučaj do kraja.

Je li tijelo prebacivano u međuvremenu znat će se nakon sudske obdukcije.

Potvrdio je i da je policija bila cijelo vrijeme u kontaktu sa žrtvinom majkom koja se nalazi u inostranstvu i koja je 2005. prijavila nestanak.