Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"ovjeren" s dva metka

Objavljena snimka likvidacije vođe navijačke grupe “Alkatraz”

New Project (32)

Čak desetak kamera je snimilo trenutak likvidacije, a snimka s jedne nadzorne kamere procurila je u javnost

Ljubomir Kića Marković (37), vođa navijača Partizana, zloglane grupe “Alkatraz”, ubijen je u petak navečer u Beogradu. Još se ne zna je li likvidacija povezana s borbom za prevlast na tribini ili s ratom srpskih narkokartela.

Čak desetak kamera je snimilo trenutak likvidacije, a snimka s jedne nadzorne kamere procurila je u javnost. Na njoj se vidi kako Marković stoji sa grupom mladića ispred balona za mali nogomet. U tom trenutku mu je napadač prišao s leđa. Marković je vidio pištolj ili prepoznao napadača i krenuo u bijeg. U bijegu je pogođen sa četiri metka, nakon čega ga je ubica još dva puta pogodio u glavu kako bi bio siguran da ga je usmrtio.

Marković je od sredine prošlog desetljeća bio jedan od najviđenijih navijača Partizana, često kao vođa koji megafonom nasred tribine vodi navijanje. Može ga se vidjeti u jednom od najpoznatijih dokumentaraca o navijačima “Real Football Factories”, kada u epizodi o ultrasima na Balkanu u dijelu filma o navijačima Partizana pjeva uz navijača s tribine koji vitla pištoljem.

Široj javnosti postao je poznat 2009. godine nakon ubistva Bricea Tatona, navijača Toulousea koji je stradao poslije okršaja s Grobarima u Beogradu. Marković je zbog tog zločina zajedno s Ivanom Grkvićem osuđen na 30 godina zatvora. Kazna mu je zatim smanjena na 15 godina, ali je na kraju odležao samo devet i na slobodu izašao 2017. godine.

Marković se nakon izlaska iz zatvora odmah vratio na stadion na kojem Partizan bodre čak tri zaraćene frakcije navijača.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvogodišnju kćerku.

Pogledajte snimku likvidacije Markovića!