Crna hronika

Kantonalni sud u Sarajevu

Suđenje Mujagi Ivazoviću odgođeno zbog bolesti člana Sudskog vijeća

04/11/2019

Novo ročiše u tom predmetu zakazano je za 26. novembar

U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je, zbog bolesti člana Sudskog vijeća, odgođeno suđenje Mujagi Ivazoviću, penzionisanom policajcu, optuženom za ubistvo sina Semira hicima iz pištolja u stanu u sarajevskom naselju Saraj-Polje 29. aprila, te za nedozvoljeno držanje oružja.

Novo ročiše u tom predmetu zakazano je za 26. novembar.

Ivazovića optužnica tereti da je sina Semira ubio u stanu na četvrtom spratu u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u kojem su Ivazovići živjeli. Prema tužbenim navodima, ‘kritične večeri’ optuženi je ušao u svoju spavaću sobu gdje se zaključao, a njegov sin je tijelom udario u vrata sobe, izbivši bravu.

– Kada se Semir pojavio na vratima, optuženi je ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina. Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada pobjegao u kuhinju da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je kasnije i preminuo – navodi se, između ostalog, u optužnici.

Optuženi se tereti i da je, postupajući suprotno odredbi člana 10. stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS bez odobrenja nadležnog organa neovlašteno držao pištolj sa okvirom i municijom, odnosno za krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja.

Mujaga Ivazović se nalazi u pritvoru, gdje je nedugo nakon hapšenja doživio infarkt zbog čega je nakratko hospitaliziran u KCUS-u, a radi se o osobi koja ranije nije osuđivana.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.