Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Objavljene fotografije aviona koji se srušio na Braču

avion – brac (1)

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je fotografije srušene Cessne.

U sportskom avionu Cessna koji se u utorak ujutro srušio kod Pustinje Blaca na otoku Braču nalazili su se pilot i dva putnika koji su u padu ozlijeđeni, ali nisu u životnoj opasnosti, ​izvijestila je civilna zaštita.

“​Svi putnici su preživjeli i, prema procjeni vatrogasaca koji su prvi došli na mjesto događaja nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split​”, kažu u civilnoj zaštiti.​

​U potrazi za avionom uz službe su bili uključeni i dronovi. Operativni centar civilne zaštite zaprimio je u utorak u 9:36 od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu aviona tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču.

Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada aviona vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u saradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti uviđaj. Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakcij”, priopćila je policija.

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je fotografije srušene Cessne.