Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Požar pod kontrolom

Objavljene prve fotografije iz unutrašnjosti katedrale (FOTO)

2

Vatra, koja je buknula jučer u ranim večernjim satima, brzo se razbuktala te je prvo izgorio toranj, koji se potom srušio, a ubrzo i cijeli krov

Požar u pariškoj katedrali Notre Dame stavljen je pod kontrolu jutros oko 3 sata ujutro, nakon osam sati vatrene stihije, objavili su pariški vatrogasci.

Vatra, koja je buknula jučer u ranim večernjim satima, brzo se razbuktala te je prvo izgorio toranj, koji se potom srušio, a ubrzo i cijeli krov.

Vatrogasci su uspjeli spriječiti rušenje glavnog zvonika te pokušali spasiti vjerske relikvije i neprocjenjiva umjetnička djela.

Jedan vatrogasac je u požaru teško povrijeđen i on je zasad jedina prijavljena žrtva.

Otvorena je istraga koja bi trebala rasvijetlili kako je uopće došlo do požara, javlja Le Parisien. Zasad istražitelji smatraju kako požar nije namjerno aktiviran.

Vatra koja se širi iznimno brzo zahvatila je krovište gotičke katedrale, rekli su vatrogasci. Buknula je oko 18:50 sati na skelama krovišta, da bi se početkom večeri srušio toranj visok 93 metra.

Osim tornja srušio se i veliki dio krova. Bio je ugrožen i sjeverni toranj, no vatrogasci su ga uspjeli spasiti, kao i dio vrijednih umjetnina.

Objavljene su i prve fotografije unutrašnjosti katedrale.