Objavljeni snimci hapšenja narko-dilera u Srbiji

hapsenje-srbija1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četiri odvojene akcije uhapsili 14 osoba zbog više teških krivičnih djela i razbili lance trgovine drogom i oružjem i identifikovali jednog od osumnjičenih za učešće u terorističkim napadima u Kumanovu.

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u Novom Pazaru uhapšen je jedan od najvećih krijumčara heroina na Balkanu, M.T., sa još četiri osobe iz Novog Pazara i Tutina.

“Ova grupa se sumnjiči da je duži niz godina krijumčarila heroin sa područja Turske na teritoriju Republike Srbije i zapadne Evrope. U posljednja četiri mjeseca policija je zaplijenila 13 kilograma heroina koji je pripadao ovoj kriminalnoj grupi i na taj način razotkrila i vrh piramide krijumčarenja droge. Pronađeno je i automatsko oružje”, rekao je Stefanović, na vanrednoj konferenciji za štampu.

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, u Novom Sadu je uhapšen i jedan od najvećih krijumčara droge M.N, kao i još tri osobe koje su nudile novac svjedoku saradniku da promijeni iskaz u sudskom postupku, koji se vodi protiv M.N. zbog krijumčarenja oko 200 kilograma narkotika.

U okviru iste akcije, na osnovu informacije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Francuskoj je uhapšeno devet osoba, a u saradnji sa francuskom policijom, u Srbiji su uhapšene još četiri osobe u Kruševcu, Kuli, Novom Pazaru i Kraljevu.

“Radi o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavila krijumčarenjem oružja na teritorijama Srbije i Francuske. Ovim je presječen svakako najveći lanac krijumčarenja oružja između ove dve države i smatra se veoma uspješnom zajedničkom akcijom srpske i francuske policije”, istakao je ministar Stefanović.

Takođe, na osnovu potjernice Interpola, na administrativnom prelazu Brnjak, uhapšen je B.B. iz Kumanova, koji je osumnjičen da je pružao kompletnu logističku podršku za terorističke napade na policijske stanice i na policiju, ali i na civile, na teritoriji Republike Makedonije.